ciprianmoldovan@englezapepaine.ro
sunetele limbii engleze
test sunetele limbii engleze
test – numerele in engleza

SUNETELE LIMBII ENGLEZE LECȚIA NR.6

Sunetele limbii engleze este o lecție integrată. Vă sugeram să începeți prin a urmări videoclipul din stânga. Apoi, citiți lecția scrisă, pentru ca la final să faceți testul referitor la sunetele limbii engleze.
Videoclipul sunetele limbii engleze este fundamentat pe cele mai importante douăzeci de sunete, cu transcrierea acestora. Oricine dorește să caute un cuvânt într-un dicționar, se va lovi de un mare neajuns: când dorește să vadă cum se citește cuvântul respectiv, va întâlni niște semne total necunoscute, luate parcă din vechile limbi. De fapt, aceste grafeme chiar provin din limbi vechi ( cele mai multe din greaca veche). Pentru a putea folosi un dicționar și a vedea și pronunția, avem nevoie de câteva semne grafice. Acestea sunt tratate în lecția aceasta.


æ – un a spre e
a: – un a lung
ʌ – un a scurt
i – un i scurt
i: – un i lung
o: – un o lung


u: – un u lung
u – un u scurt
ə – un ă scurt
ŋ – un n velar(în fundul gurii)
ɒ – un a spre o
j – un i semivocalic


k – un c românesc
– un ci urmat de un î
– un gi urmat de un î
ʃ – un ș românesc
θ – un s sau un f, cu limba între dinți
ð – un d sau un z, cu limba între dinți


Sunetele limbii engleze nu au o singură modalitate de scriere. Există mai multe variante, dar ele sunt similare. După cum ați aflat din vizionarea clipului, două puncte așezate după o vocală înseamnă că acel sunet este lung.Un v întors este un a scurt, în timp ce vocala o se poate scrie un o sau un c întors.Un e întors pe verticală este sunetul ă din română și corespunde cuvintelor care se termină în -er.
În consecință, dacă veți vedea în dicționar ceva de genul /ˈæp.l̩/ veți ști că este vorba de apple și veți ști cum să îl citiți.


sunetele limbii engleze


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *