ciprianmoldovan@englezapepaine.ro
pronumele personal in engleza
test pronumele personal engleza
test alfabetul limbii engleze

PRONUMELE PERSONAL IN ENGLEZA – LECȚIA NR.2

Pronumele personal in engleza contine o lectie scrisa si o lectie video. La finele articolului veti gasi si un buton care va duce la un test. Testul se refera strict la pronumele personal in engleza.
Pronumele personal este una dintre notiunile de baza in studiul gramaticii limbii engleze. Acestea sunt si unele dintre cele mai folosite cuvinte din limba engleza.
Pentru inceput, vom vorbi despre pronumele personal care are functie de subiect. Este vorba de forma de nominativ a pronumelui personal in engleza.


Pronumele personal in nominativ

Eu – I
Tu – you
El – he
Ea – she
Noi – we
Voi – you
Ei, ele – they


Pronumele personal in acuzativ

I – me
You – you
He – him
She – her
We – us
You – you
They – them


Pronumele personal posesiv

I – mine
You – yours
He – his
She – hers
We – ours
You – yours
They – theirs


Pentru a preda pronumele personal in engleza, eu folosesc o metoda mai deosebita. pronumele personal in englezaAm gasit-o pe you tube si am preluat-o imediat. Practic, pentru persoana I – eu – imi pun elevii sa arate spre ei, cu o singura mana. Aratand spre inainte, tot cu o mana, elevul va indica persoana a doua. Daca arata in lateral cu un deget, el va memora persoana a III-a singular, masculine – el. Daca foloseste doua degete, se refera la ea, iar trei degete se refera la it.
Pentru numarul plural, elevii vor folosi aceleasi posture, numai ca nu vor folosi o singura mana, ci doua. De exemplu, pentru persoana I plural, se vor folosi ambele maini pentru a arata inspre ei, in timp ce doua maine care arata spre in fata, se vor folosi pentru persoana a III-a plural.
Pronumele personal se foloseste ca si in romana. De obicei, acesta sta la inceputul propozitiei si are functie de subiect. De aceea, cele mai folosite forme sunt cele ale pronumelui in nominativ.
Inca o precizare: noi spunem, in romana, ceva de genul: Eu si cu tata am fost la scoala. In engleza, din politete, pronumele personal sta la urma. Astfel, propozitia se traduce: My father and I went to school. Nu vom traduce astfel: I and my father went to school.
De asemenea, in limba engleza fiecare propozitie are subiectul ei. Daca in romana, putem avea de-a face cu subiecte incluse si subintelese, in engleza subiectul trebuie sa apara in propozitie.

Comments
 • De ce nu dati si traducerile pronumelor ????
  Si de ce nu scrieti pronuntia asa ca ptr. incepatori.
  Imi cer scuze dar sunt dezamagita, mie mi se pare a fi ptr. avansati, nu ptr. incepatori.

  • Stimată Doamnă, îmi pare rău că sunteți dezamăgită. permiteți-mi să vă spun totuși că traducerea pronumelor este inclusă în video clip, iar pronunția nu este scrisă pentru că o auziți. Oricum, voi ține cont de sfatul dumneavoastră. Mulțumesc pentru feedback.

 • Gabriel Stefan April 24, 2016 Reply

  Sunt incepator si nu inteleg fara traducere si explicatie.

 • Ar trebui sa puneti si traducerile pronumelor in acuzativ si posesiv. Si cred ca ar trebui sa explicati cand si cum le folosim.

 • Tatiana Melnic August 20, 2019 Reply

  Sunt lectii de 12+. Va multumim

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *