ciprianmoldovan@englezapepaine.ro
articolul nehotarat in engleza
test – articolul nehotarat in engleza
test salutul in engleza

ARTICOLUL NEHOTARAT IN ENGLEZA – LECȚIA NR.10

Articolul nehotarat in engleza, ca și în limba română, ne arată că vorbim despre un obiect oarecare dintr-o multitudine de elemente similare. Dacă în limba română are două forme specializate pentru masculin și feminin – un și o – articolul nehotarat in engleza nu face diferențierea între masculin și feminin. Același lucru se întâmplă și în cazul adjectivelor.
Articolul nehotarat in engleza are două forme la singular și alte două pentru numărul plural.Cele două forme de singular sunt a și an, în timp ce pentru plural vom folosi formele some și any.
Ca să complicăm și mai mult lucrurile, trebuie să precizăm faptul ca cele două forme de la singular au la bază alt criteriu decât cel care stă la baza disocierii celor două forme de la plural. Dacă la singular criteriul este fonetic, la plural criteriul este contextual.


 Articolul nehotarat in engleza – a

îl folosim când cuvântul începe cu o consoană, w sau y

dog – câine          a dog – un câine

cat – pisică          a cat – o pisică

car – mașină       a car – o mașină

bill – factură        a bill – o factură

dream – vis         a dream – un vis

wall – perete       a wall – un perete

yard – curte        a yard – o curte


Articolul nehotarat in engleza – an

îl folosim când cuvântul începe cu o vocală

egg – ou             an egg – un ou

actor – actor       an actor – un actor

agent – agent     an agent – un agent

ant – furnică       an ant – o furnică

aunt – matușă    an aunt – o mătusă

uncle – unchi      an uncle – un unchi

owl – bufniță       an owl – o bufniță


Atenție la cuvintele la care primele sunete sunt vocale, dar în scris avem consoane! De exemplu, vom scrie an hour, an heir, an honour, chiar dacă aceste cuvinte încep cu o consoană. E adevărat că ele încep cu o consoană, dar această consoană – h – nu se citește în aceste cuvinte. Pe cale de consecință, vom folosi forma an a articolului nehotarat.

Încă puțin și isprăvim cu singularul. Există și unele cuvinte care încep cu o vocală în scris, dar care au înainte semivocalele i și u
Pe cale de consecință, vom folosi forma a înaintea unor cuvinte precum: universe (se aude un i înaintea lui u!) – a universe, university (se aude un i înaintea lui u!) – a university, European (se aude un i înaintea lui u!) – a European.
Pentru numărul plural, articolul nehotărât are două forme: some și any
Some este folosit pentru propoziții afirmative și, mai rar, în propoziții interogative. Any este folosit pentru propoziții interogative – adică întrebări – și negative.
Exemple:
I need some money.Am nevoie de niște bani. Do you need any money? Ai nevoie de niște bani? I don’t need any money. Nu am nevoie de niciun ban. You drink some water. Bei niște apă. Do you drink any water? Bei puțină apă? I don’t drink any water. Nu beau nicio apă.


articolul nehotarat in engleza


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *