ciprianmoldovan@englezapepaine.ro
articolul hotarat in engleza
test calități și defecte în engleză
test – articolul hotarat in engleza
test – articolul nehotarat in engleza

ARTICOLUL HOTARAT IN ENGLEZA- LECȚIA NR.11

Articolul hotarat in engleza este o lecție care vă prezintă principalele informații referitoare la articolul hotarat in engleza. Așa cum în limba română există artilole hotărâte, la lel se întâmplă și în engleză. Există o diferență majoră: dacă în română acest articol are mai multe forme, în limba engleză are o singură formă. Această formă este: the. Deci engleza simplifică lucrurile un pic din punct de vedere formal. Pentru a nu ne bucura prea mult, the – articolul hotarat in engleza are însă două modalități de pronunțare: cu ă la sfârșit sau cu i.
Deci, tot ceea ce trebuie să facem este să distingem între cele două modalități de pronunție. Dacă trebuie să scriem, nu avem nicio problemă: folosim the. Cum nu se citește acest articol? Cu siguranță nu se citește the sau te
Cele două modalități de pronunție sunt:ðə sau ðiː


Articolul hotarat in engleza – ðəː

îl folosim când cuvântul începe cu o consoană, w sau y.

dog – câine          the dog – câinele

cat – pisică          the cat – pisica

car – mașină       the car – mașina

bill – factură        the bill – factura

dream – vis         the dream – visul

wall – perete       the wall – peretele

yard – curte        the yard – o curtea


Articolul hotarat in engleza – ðiː

îl folosim când cuvântul începe cu o vocală

egg – ou               the egg – oul

actor – actor       the actor – actorul

agent – agent     the agent – agentul

ant – furnică       the ant – furnica

aunt – matușă    the aunt – mătușa

uncle – unchi      the uncle – unchiul

owl – bufniță       the owl – bufnița


Atenție la cuvintele în care primele sunete sunt vocale, dar în scris avem consoane! De exemplu, vom citi the /ðiː/ hour sau the /ðiː/ honour, pentru că litera h nu se citește în aceste cuvinte.
De asemenea, dacă avem cuvinte care încep cu semivocalele i sau u vom folosi pronunția cu ă a articolului horărât the. Astfel, vom citi ðə înaintea următoarelor cuvinte: universe, unicorn, uniform, user pentru că se aude un i semivocalic înaintea literei u.Regula aceasta se aplică și în cazul cuvântului the one, care trebuie pronunțat cu ðə pentru că inaintea lui o se aude un u semivocalic.
Încă ceva: pentru a reda gradul superlativ, se poate folosi forma cu i a articolului the chiar și în cazul cuvintelor care încep cu o consoană. Dacă spunem: He is the /ðiː/ manager. înseamnă că vorbim despre cel mai bun manager, cel puțin în opinia noastră.
Deci, acest articol se poate citi în două feluri diferite, dar, chiar dacă le vom confunda, mesajul nu va avea mult de suferit, mai ales dacă interlocutorul nu este un vorbitor nativ.


the - articolul hotarat in engleza


 

RELATED POSTS
Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *